Technische Commissie bouwt

De opdracht is niet gering. Het te spelen openluchtspel Krom Recht vraagt een bijzonder decor. De Vriendschap kan bogen op een vaste groep bouwers die enthousiast aan de slag zijn gegaan. Een flink aantal decorstukken zijn al klaar en bijgaande fotos laten deels paar contouren zien van een kasteel in wording.

Een bijzondere uitdaging!!

geschreven door Bertus Klazinga

DE VRIENDSCHAP is terug! Na 4 jaar geen openluchtspel gaan we op 7 , 8, 11 , 14 en 15 juli 2023 een grote uitdaging aan.

In ’t Teesinkbos in Boekelo wordt een openluchttheater opgebouwd met een zeer verrassend decor wat een ‘Bruegheliaanse’, laat-middeleeuwse sfeer oproept. Onder leiding van een gemotiveerde regisseur en spelersgroep wordt een bijzonder openluchtspel ingestudeerd. Een paar kenmerken in het kort: Een eenvoudige, arme houthakkers familie leeft in plaggenhutten aan de rand van een groot woud. In diezelfde omgeving staat ook het buitenverblijf van de Koning. Tussen die 2 omgevingen ontstaan de nodige verwikkelingen. Als centraal figuur leeft er een bijzonder personage in een boomhut die geen onderscheid kent in mensen.

Picknicktafel voor Military Boekelo

“De Vriendschap” heeft zondagmiddag 1 oktober 2017 een fraaie eikenhouten picknick-tafel aangeboden aan de Military Boekelo-Enschede.
Als dank voor het gebruik van en de gastvrijheid/samenwerking op het ‘nieuwe/oude’ hoofdterrein van de military in het Teesinkbos. DeĀ  Military keert in 2017 terug op haar ‘oale groond’.

Het bestuur van de Military plaatste gisteren onderstaand leuk item op haar facebook-pagina.

“…..

picknick-tafel Military

Locale toneelvereniging De Vriendschap presenteert eens in de twee jaar een prachtige openluchtvoorstelling. Dit jaar was het de 2e keer dat dit plaatsvond op het hoofdterrein van de Military en extra spannend omdat de voorstelling samenviel met het inrichten van het nieuwe terrein. Door de goede samenwerking was het eindresultaat geweldig. Succesvolle voorstellingen met meerdere avonden een uitverkocht huis.

De samenwerking tussen Military Boekelo-Enschede en De Vriendschap wordt door beide partijen als vanzelfsprekend ervaren. Toen wij de afgelopen week een paar handen tekort kwamen schoot De Vriendschap dan ook te hulp! Zondagmiddag kwam De Vriendschap de Military bedanken voor de gastvrijheid en samenwerking met een prachtige kado, een schitterende eikenhouten picknicktafel.

……”