Openluchtspel 2017

Openluchtspel 2017 “De Deserteur” zeer succesvol!!

De 5 voorstellingen die “De Vriendschap” op 7, 8, 11, 14 en 15 juli 2017 heeft opgevoerd in het Teesinkbos zijn boven verwachting zeer succesvol verlopen.

Waar het aanvankelijk nogal spannend was of de locatie in Teesinkbos  op tijd voor ons beschikbaar zou zijn is dat uiteindelijk in goede samenwerking met de organisatie van de Military uitstekend gelukt.
Wel hebben we enkele extra voorzieningen moeten treffen qua elektriciteit en watervoorziening.

Na de bijzondere voorstellingen van “De Jantjes” in 2015 heeft “De Vriendschap” in 2017 gekozen voor een geheel ander openluchtspel en dat werd “De Deserteur” , geschreven door Henk Krosenbrink.
Een verhaal wat zich afspeelt in de 2e wereldoorlog heeft een sterke inhoud , met soms heftige (oorlog)scenes maar ook doorspekt met de nodige humor. Een erg mooie voorgedragen emotionele dialoog sloot deze toch ook bijzondere voorstelling af.

Na een periode van intensieve repetities, incl. een pre-generale en echte generale waren de spelers en regisseur klaar voor de premiere.
Dan voel je de gezonde spanning, hoe zal het gaan? Hoe komt het stuk over bij het publiek?

We kunnen met trots vaststellen dat alle voorstellingen zeer geslaagd zijn!!
Van meet af aan heeft het uitstekende spel van deze groep het publiek gepakt. De ernst van het stuk, de soms heftige scenes, afgewisseld met typerende Twentse boerenhumor en kwinkslagen is ten volle overgekomen bij het publiek, dat enthousiast reageerde.

Dit gehele spektakel zou niet mogelijk zijn geweest zonder medewerking van diverse eigen commissies, sponsoren en personen die spontaan hun diensten, kennis, materieel of financiële bijdrage toezegden om dit geheel tot een succes te maken.

Voor al diegenen zeggen wij als organisatie:

                                                                       ALLEN HARTELIJK DANK

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA SONY DSC SONY DSC SONY DSC OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 2017_deserteur_11 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20170708_deserteur_13

decor_2017_1 decor_2017_2

“De  Deserteur”

Toneelvereniging “De Vriendschap” speelt komende zomer, in juli, een openluchtspel op waarheid gebaseerd en geschreven door Henk Krosenbrink.
De Deserteur speelt zich af in de tweede wereldoorlog op boerderij Brookmans.
Een vraaggesprek met de vroegere dienstbode Anna leidt tot het verhaal over de liefde tussen Alie en Benno welke danig op de proef wordt gesteld als Benno in grote problemen komt omdat hij de zoon is van een niet genaturaliseerde Duitser.
Het is een zeer boeiend stuk over verraad, liefde, schuld en eer. Ingrediënten als humor, drama, romantiek, spanning, maken het tot een verhaal met een moraal.
Daarnaast maken authentieke kleding zoals uniformen, militair materieel, levende have het geheel tot een boeiend spektakel.

De voorstellingen zijn op 7, 8, 11, 14 en 15 juli 2017.  Aanvang 20.30 uur.

Locatie:  ‘t Teesinkbos,  Boekelo.
Ingang/Parkeren: Sportpark “De Zweede”, Boekelosestraat 275