“Met Mekaar Vuur Mekaar”

Het is weer zover!!

In juli 2019 zal toneelvereniging “De Vriendschap” weer haar 2-jaarlijkse openluchtspel opvoeren. Opnieuw is “Het Teesinkbos” in Boekelo de locatie waar een compleet openluchttheater zal worden opgebouwd.


De opvoeringsdata zijn: 5 juli, 6 juli, 9 juli, 12 juli en 13 juli.
Aanvangstijd: 20.00 uur. U bent vanaf 19.00 uur hartelijk welkom op de locatie.

Zie onder kaartverkoop de mogelijkheden om kaarten te bestellen!! 


De Vriendschap kan met trots melden dat een lid van de vereniging een geheel nieuw hedendaags openluchtspel heeft geschreven . We zijn daar erg blij mee en hopen in juli dit met succes voor het voetlicht te kunnen brengen.


“MET MEKAAR…VUUR MEKAAR” speelt zich af in de hedendaagse tijd op het melkveebedrijf van de familie Ophuis. Het is een zeer interessant en humorvol openluchtspel over de ontwikkelingen in de huidige melkveehouderij, waar niet alleen serieuze zaken een rol spelen, maar door invulling van eigentijdse gebeurtenissen humor ook een groot aandeel heeft. Om meer gevoel in het spel te leggen wordt de gehele voorstelling vertolkt in het Twentse dialect. Dit alles wordt gespeeld buiten in een schitterend levensecht decor met levende have in Het Teesinkbos in Boekelo.
Freek en Agnes Ophuis wonen samen met hun 3 kinderen op het erf waar ook de ouders van Freek, Gerhard en Sinanog wonen. Wanneer de symptomen van dementie bij Sina zich steeds meer gaan openbaren brengt dat de nodige zorgen met zich mee, maar het zorgt ook voor zeer aandoenlijke taferelen. Uiteraard zal op dit hedendaagse boerenerf “de keet “niet ontbreken. De ontmoetingsplek waar de jeugd gezellig bij elkaar komt om te chillen, te kletsen en feestjes te vieren. Op het erf is het een komen en gaan van verschillende mensen die allen een bijdrage leveren aan de hilariteit van het stuk. Nieuwsgierige buurvrouw Bertha doet graag een duit in het zakje.
De serieuze ondertoon van dit openluchtspel wordt gevormd door de vraag of de tijd rijp is is voor Freek en Agnes om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie.


Leden van “De Vriendschap” zijn vanaf januari bezig met de voorbereidingen, zoals; bouwen van een decor, verzamelen van rekwisieten en kleding, inrichten van de locatie, opdat in juli 5 avonden een indrukwekkend openluchtspel opgevoerd zal kunnen worden.

Een enthousiaste groep spelers, figuranten en vrijwilligers staan garant voor een aantal zeer boeiende toneeluitvoeringen waarin het spektakel zeker niet zal ontbreken.

Voorkant tekstboek_2019

De locatie is het hoofdterrein van de Military in het Teesinkbos in Boekelo.

Aanvang: 20.00 uur
U bent welkom vanaf 19.00 uur

Parkeergelegenheid en tevens ingang naar de locatie is Sportpark De Zweede, Boekelosestraat 275, 7548 AS Boekelo.